top of page
IMG_1106.JPG
_edited.jpg

Vi passer på naturens ressourcer såvel som på mennesket

Arte Events skaber det smukke ud af det brugte og gør op med forbrug og smid-væk kulturen til fordel for cirkulær økonomi og omtanke i hvert eneste led.

fakurian-design-pObeNNmVKrI-unsplash.jpg

Fester og arrangementer betyder oppyntning og borddækning, men ofte bliver materialer og ting kasseret efterfølgende - ting der kunne genbruges bliver smidt ud. Jeg mener, at alle skal have mulighed for en vidunderlig fest, der ikke tærer på naturens ressourcer.

 

Omtanke hos ARTE ses i form af genbrug, økologiske og naturvenlige produkter - lige fra blomster, borddækning og pynt til opbevaring af overskydende mad, skånsom vask af tekstiler og genanvendelse af udsmykningen.

 

EKSEMPEL

Duge og servietter vaskes

med vaskemiddel, der er 100% biologisk nedbrydeligt, på laveste dosering og på economy (spareprogrammet) i tidspunkter, hvor der er overforbrug af strøm. 

fakurian-design-a3omftIvs-s-unsplash.jpg

Materialer er fra genbrug, naturen,

bio-nedbrydelige eller miljømærket

Pynt fra naturen

  • Økologiske friske og tørrede blomster fra Brede Havekiosk i Hillerød

  • Nedfaldsgrene og -grønt fundet i skoven (med regler in mente og bevidsthed om ikke at forstyrrens dyrenes og naturens gang)

  • Have"affald" efter aftale fra folks haver

  • Lokale beboere der beskærer et træ, busk eller give blomster. 

    • Mange mennesker får glæde af at hjælpe - og hvis det sparer dem en tur på genbrugsstationen er det både en gevinst for dem, os og miljøet.

 

Andre typer pynt

I andre former for pynt og dekorationer stræber vi altid efter at finde bionedbrydeligt materiale, ting fra genbrug og FSC-mærket papir. Derudover bruger vi husholdningsrester forstået på den måde, at glasflasker- og krukker gemmes, pap og papir bruges til diverse projekter og intet smides ud - fx gemmes rester fra syprojekter samt blomster og blade der er faldet af stilken.

Skal alt være certificeret?

Jeg går ikke kun efter de store certificeringer. Fx kan små lokale virksomheder godt være bæredygtige på den ene eller anden måde uden at have et certifikat. Fx små producenter af lys lavet af bi- eller rapsvoks. Et spørgsmål i den forbindelse er, hvorvidt den lille produktion af bivokslys uden certificering er mere bæredygtig end den større produktion af svanemærket stearinlys? Der er mange aspekter at indregne bl.a. hvad produktet udleder af partikler, hvordan er arbejdsforholdene og hvor kommer råmaterialet fra? Derudover kan et produkt godt være bæredygtigt på ét paramenter - det som det har fået certifikatet for - men ikke på andre områder. Perspektiver omkring sådanne problemstillinger belyser ARTE fra tid til anden på vores Instagram.

Er der noget, som ikke er af genbrug, økologisk eller med omtanke?

Pt. kan vi kun finde gennemsigtig snor af plastik. Den type snor bruges udelukkende til de kreationer, hvor der ikke er et godt alternativ (fx 3D fotobaggrund).

fakurian-design-a3omftIvs-s-unsplash.jpg

Hvad er forskellen på et arrangement med omtanke og

et konventionelt arrangement?

Hvad er forskellen på et arrangement med omtanke og

et konventionelt arrangement?

Det kræver ofte lidt mere tid efter arrangementets afslutning, da ting skal sorteres og pakkes nænsomt ned for at kunne blive genbrugt.

Det er en fordel med branchekendskab for at kunne udvælge bæredygtige produkter og/eller mindre, lokale virksomheder med en bæredygtig profil (eller en masse research - man skal dog passe på med dem, der vasker sig grønne).

bottom of page